Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland

NIEUWS

Gratis meedoen aan een onderzoek ter verbetering van ons ras?

 

Gezondheid

De Bullmastiff Vereniging Nederland is druk bezig met het in kaart brengen van de meest voorkomende gezondheidsrisico’s bij de Bullmastiff. Dit trachten wij te doen door middel van het verzamelen en analyseren van gegevens. Sommige zaken zijn echter lastig te achterhalen en ingewikkeld of erg duur om te onderzoeken.

Eén van die zaken die lastig is om te bepalen of deze veel voorkomt binnen de huidige populatie zijn hartproblemen. Verreweg de meeste problemen zijn door een dierenarts met een stethoscoop vast te stellen. Kanttekening hierbij is dat een dierenarts die hierin gespecialiseerd is hier vaker een “beter oor” voor heeft dan een niet gespecialiseerde dierenarts. Uiteraard moet na het constateren van een abnormaal hartritme of hartruis er verder onderzoek worden gedaan.

Specialist

Eén van deze specialisten is Hanneke van Meeuwen. Hanneke is in 2001 afgestudeerd als dierenarts en staat sinds 2009 aan het roer van de Anicura dierenkliniek in Eersel. Ze heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op o.a. cardiologie en is daarmee een autoriteit op dit gebied.

Wij zijn hierom heel blij dat Hanneke, volledig belangeloos, wil helpen met het in kaart brengen van eventuele hartproblemen bij de Bullmastiff.

 

Om een inschatting te maken of er problemen voorkomen met het hart binnen de huidige populatie Bullmastiffs willen we een steekproef houden. Dit houdt in dat we minimaal 100 Bullmastiffs van 1 jaar of ouder willen onderzoeken op hartafwijkingen d.m.v. luisteren met de stethoscoop.

Dit onderzoek is gratis!

Deelname

Met deelname aan dit onderzoek gaat u met de volgende voorwaarden akkoord;

  • Uw Bullmastiff is in het bezit van een door de Raad van beheer/ FCI uitgegeven stamboom. Deze dient u mee te nemen naar het onderzoek.
  • Uw Bullmastiff is minimaal 12 maanden oud.
  • De uitslag van het onderzoek wordt, geanonimiseerd, verwerkt en gepubliceerd.
  • Bij constatering van een afwijking wordt u naar uw eigen dierenarts doorverwezen voor verder onderzoek. Er wordt niet ingegaan op behandelmethoden of verdere informatievoorzieningen.
  • Het onderzoek is niet te combineren met andere onderzoeken of entingen.
  • Het betreft geen officiële screening.

Wanneer en hoe kan ik meedoen?

De eerste gelegenheid voor dit onderzoek is op onze familiedag/ clubmatch 26 mei 2022.

Wij willen u vragen zich voor 20 mei op te geven via voorzitter@bullmastiffverenigingnederland.nl

 

Kunt u deze dag niet, geen probleem. Er volgen nog meer mogelijk heden in Eersel, Zwolle en Dordrecht. Meldt u vast via de mail aan. Geef daarin aan welke vestiging uw voorkeur heeft. Wij nemen ter zijne tijd contact met u op.

 

Wij hopen dat zoveel mogelijk eigenaren hieraan mee willen doen, zodat we een goed beeld krijgen van de eventuele problemen die spelen op het gebied van het hart bij de Bullmastiff.

Enquête Bullmastiff Vereniging Nederland 2021

 

In samenwerking met de Raad van Beheer heeft de Bullmastiff Vereniging Nederland begin 2021 een enquête opgesteld en gepubliceerd. Doelstelling van de enquête was om meer inzicht te krijgen in de gezondheid en het gedrag van de Bullmastiff in Nederland. Aan de enquête konden enkel Bullmastiffs meedoen die werden ingeschreven in het Nederlands Honden Stam Boek (NHSB). De enquête bestond uit een aantal gesloten vragen en een aantal vragen waar eigenaren een toelichting konden geven. Deze toelichting is door ons geïnterpreteerd en meegenomen in de uitslagen. Uiteraard heeft een enquête zijn beperkingen. Met name het interpreteren van gedrag is subjectief en sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het kennisniveau van de eigenaar. Maar liefst 271 keer is de moeite genomen om de enquête in te vullen. Wij zijn de respondenten dan ook heel erg dankbaar voor de tijd die zij genomen hebben! Ook de openheid bij het beantwoorden van de enquête wordt bijzonder gewaardeerd! Middels dit artikel willen we jullie van feedback voorzien over de bevindingen en de uitkomsten uit de enquête.

DEKBERICHTEN

GEEN MELDINGEN

 

KENNEL

VAN TIROCA

 

GEBOORTEDATUM

 20 mei 2022

AANTAL - GESLACHT

3 reutjes - 3 teefjes

REU

 Hondo Ohnaka van Tiroca

TEEF

 Miss Bala van Tiroca

 

 

KENNEL

FROM LA DIVA'S PASSION

 

GEBOORTEDATUM

 06 april 2022

AANTAL - GESLACHT

4 reutjes - 3 teefjes

REU

 Lennox

TEEF

 Jazz-Lynn From La Diva's Passion

 

GEEN PUPS BESCHIKBAAR

 

KENNEL

FAN IT ROASKE

 

GEBOORTEDATUM

 20 april 2022

AANTAL - GESLACHT

6 reutjes - 4 teefjes

REU

 Barry

TEEF

 Yfke Fan It Roaske

 

KENNEL

BULLCROWD BULLMASTIFFS

 

GEBOORTEDATUM

 26 april 2022

AANTAL - GESLACHT

7 reutjes - 6 teefjes

REU

  Important Remark is Dvariskiu

TEEF

 Peach

 

 

KENNEL

HEFRINGS PRIDE

 

GEBOORTEDATUM

 12 mei 2022

AANTAL - GESLACHT

2 reutjes - 4 teefjes

REU

  Everything Must Go is Davariskiu

TEEF

 Hefrings-Pride Pure Black Energie

 

NEST MELDINGEN

Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland

LID WORDEN

Bullmastiff  Vereniging  Nederland

 

SITEBEHEER & ONTWERP door HMwebdesign

Copyright © {date} Bullmastiff Vereniging Nederland - All rights reserved. - Privacy Policy

Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland